Carpet Cleaner – Det världsledande torrtvättsystemet för textila golv och mattor

Carpet Cleaner är en effektiv och skonsam metod för tvätt och rengöring av alla typer av textila golv, mattor och heltäckningsmattor. Systemet baseras på ett unikt biologiskt torrtvättspulver, en smutsinkapslande spray och en smidig borstmaskin med avtagbara uppsamlingsbehållare vilket resulterar i låg åtgång av vatten, snabba torktider och enkel användning. Förutom djuprengöring bidrar borstarna i maskinen också till att återställa mattans ursprungliga struktur. Regelbunden användning av Carpet Cleaner håller mattan fräsch längre, ökar livslängden och bidrar till ett positivt helhetsintryck av lokalen.

System för rengöring av mattor

Vi är den ledande internationella tillverkaren av professionella system för torrengöring och rengöring av mattor. Vår metod erbjuder en unik och säker lösning för djuprengöring av alla typer av mattor. Borstmaskinerna borstar in medlet i mattan och absorberar och extraherar smutsen som en svamp och återställer mattans lugg. Den smutsiga extraktionsmassan extraheras sedan från mattan med de nya Renovator-tillbehören. Vårt kompletta produktsortiment för mattrengöring består av ingredienser med högsta kvalitet för effektivitet och effektiv prestanda samtidigt som vi ger högsta prioritet åt vår miljö.

image

Djuprengöring – Steg för steg

Vid första användning av Carpet Cleaner rekommenderas en mer omfattande rengöring som snabbt tjänas in under den effektiva, regelbundna tvätten. Steg för steg rengörs mattan på djupet.

  1. Carpet Cleaner mattvättmaskin med spraymunstycke körs över de ytor som ska rengöras. Crystal Cleaner sprayen, som fördelas måttligt via en knapp på handtaget, arbetas med hjälp av borstarna in i mattan samtidigt som smutsen lösgörs av borstarna.
  2. Carpet Cleaner mattvättpulver fördelas för hand över de bearbetade ytorna. Pulvret absorberar sprayen och drar ut djupt sittande smuts.
  3. Efter några minuter är mattan återigen redo att borstas med mattvättmaskinen, den här gången med uppsamlingsbehållarna fastsatta, vilket gör att pulver och smuts samlas upp och enkelt kan slängas efter genomförd borstning.

Denna metod kan med fördel fortsätta att användas regelbundet på ytor med större slitage och nedsmutsning, så som till exempel välanvända gångstråk och receptionsområden. Rekommendationen är att genomföra djuprengöringen minst en gång per år, gärna under våren då slitage och nedsmutsning ökar avsevärt under vintermånaderna. 

image

Rengöring som ger resultat 

Carpet Cleaner är en miljövänlig tvätt- och rengöringsmetod som behandlar alla typer av textila golv, mattor och heltäckningsmattor. Den unika torrtvättmetoden ökar livslängden och håller mattorna fräschare längre vilket bidrar till ett positivt helhetsintryck i lokaler där man regelbundet gör rent och underhåller med Carpet Cleaner. Metoden sparar stora mängder vatten jämfört med traditionella metoder så som extraktionsmetod eller ångtvätt. Utöver detta har Carpet Cleaner fler fördelar: 

Användarvänlig:

  • Ingen flytt av möbler.
  • Kort torktid, du kan beträda mattan på en gång.
  • Lätt och enkel att applicera.
  • Skyddar mot nedsmutsning.
  • Kostnadseffektiv genom att man bara rengör nedsmutsade ytor.

Mattvänligt:

  • Ingen blötläggning av mattor.
  • Inga vattenfläckar.
  • Inga blöta eller klibbiga rester.

Miljövänligt:

  • Carpet Cleaner är till 98% en naturlig produkt.
  • Nedbrytningsbara ingredienser.
  • Fri från fosfat.
  • Biologiskt nedbrytbar.
  • Allergivänlig.
  • Ekologisk.

image

Torrengöring av mattor

Mattrengöringsprocessen kan vara ett störande moment för de personer som vistas i lokalen. Långa torktider, förlorad produktivitet och behovet av att arbeta utanför kontorstid skapar en negativ situation som de flesta människor vill undvika. Därför är det är inte konstigt att rengöring av mattor är något som skjuts upp. Varför inte göra det mindre besvärligt för anställda och ditt företag? Vårt system ger inte bara dessa fördelar, utan det är också så enkelt att bemästra att du kommer att undra varför du inte började använda den tidigare. Carpet Clean rekommenderas av flera stora leverantörer av textila golv såsom Ardbo, Kasthall, Ogeborg, Forbo, Tarkett och Interface Floor. 

image

Underhållsrengöring

När djuprengöringen väl är genomförd är rekommendationen att löpande utföra underhållsrengöring kvartalsvis eller oftare. Vid regelbunden användning håller Carpet Cleaner systemet mattorna fräschare längre, ökar livslängden och bidrar till ett positivt helhetsintryck av lokalen. För underhållsrengöring krävs endast ett steg:

Carpet Cleaner mattvättmaskin med spraymunstycke körs över de ytor som ska rengöras. Crystal Cleaner sprayen, som fördelas måttligt via en knapp på handtaget, arbetas med hjälp av borstarna in i mattan. Samtidigt som smutsen lösgörs borstas den upp i uppsamlingsbehållaren som sedan enkelt töms.

Vid mycket svåra fläckar, till exempel vid spilld vätska, kan mattan punktbehandlas för hand. Att tvätta en matta för hand kan vara en ekonomisk lösning, men det kan vara tidskrävande och kräver en stor skicklighet för att uppnå professionella resultat. Dessutom är det i stort sett omöjligt att låta verksamhetens mattor rengöras för hand av någon. Om mattan är värdefull eller har djupa fläckar rekommenderas det att överväga att anlita professionell mattvätt från oss på Enitor för att säkerställa att den behandlas på rätt sätt. 

FAQ

Hur ofta kan man använda Carpet Cleaner?

Vi rekommenderar att rengöra sina mattor minst en gång om året men används mattorna flitigt ska det göras mer regelbundet. Mattorna bör även dammsugas minst en gång i veckan. Vid regelbunden användning håller Carpet Cleaner systemet mattorna fräschare längre, ökar livslängden och bidrar till ett positivt helhetsintryck av lokalen.

Vad är Carpet Cleaner?

Carpet Cleaner är ett miljövänlig tvätt och rengöring av alla typer av textila golv, mattor och heltäckningsmattor.

Vilka typer av fläckar klarar Carpet Cleaner?

Carpet Cleaner behandlar tuffa fläckar från vin, olja, målarfärg eller missfärgningar som kan vara riktigt kniviga. Med vår högkvalitativa textiltvätt anpassar vi rengöringen efter mattans material och typ av fläckar. I de flesta fall försvinner fläckarna helt.